brak zdjęcia
System HACCP ogranicza ryzyka związane z pracą z żywnością

System HACCP służy ograniczeniu ryzyka występującego przy produkcji, przechowywaniu, transporcie i dystrybucji żywności. Dzięki posiadaniu tego systemu firmy zajmujące się pracą z żywnością mogą dostarczać produkty żywnościowe, które będą zdobywały większe zaufanie konsumentów. Mają oni bowiem pewność, że system HACCP zapobiega powstawania w danym przedsiębiorstwie zagrożeń dla produkowanej lub obracanej przez firmę żywności. Aby stworzyć system HACCP, podobnie jak to jest w przypadku systemu jakości ISO, należy najpierw rozpoznać sytuację firmy, określić wszelkie możliwe zagrożenia i opracować odpowiednie procedury unikania ryzyka w pracy z żywnością. Zajmują się tym wyspecjalizowane firmy mające doświadczenie w tworzeniu i wdrażaniu tego rodzaju systemów.

Zobacz również:

Gdzie warto się wybrać aby coś zjeść.
Gdzie warto się wybrać aby coś zjeść.

Jeśli nudzimy się w domu i planujemy wyjść gdzieś z bliską osobą to warto wybrać bracka restauracja Warszawa. To miejsce, które jest odwiedzane przez wielu gości z kraju, jak również zagranicy. Podawane są tam dania z kuchni hiszpańskiej. Możemy być pewni, że posiłki będą nam smakowały, ponieważ w...

Sprzedaż walut po stawkach hurtowych
Sprzedaż walut po stawkach hurtowych

Nie we wszystkich kantorach walutowych wprowadzana jest usługa sprzedaży po cenach hurtowych, z wyznaczonym niskim progiem dla tego udogodnienia. Na terenie stolicy kantor (Warszawa - w tym mieście posiada aż dwie atrakcyjnie położone punkty) o nazwie Solec, gwarantujący zawsze najlepsze ceny walut, ekspresowe r...

Wykonywanie protez i koron protetycznych
Wykonywanie protez i koron protetycznych

W gabinecie dentystycznym Best Dent swoje usługi z powodzeniem od wielu lat świadczy zaufany i dobry protetyk. Warszawa - w centrum tego miasta zlokalizowany jest przedstawiany gabinet, oferujący ponadto badania i zabiegi z obszaru stomatologii zachowawczej, ortodoncji czy chirurgii stomatologicznej, a to wszystko n...

Transport wewnętrzny elementem outsourcingu logistycznego
Transport wewnętrzny elementem outsourcingu logistycznego

Wiele przedsiębiorstw to rozbudowane zakłady przemysłowe lub też bardzo duże obiekty oferujące innego rodzaju produkcję, w których konieczny jest tak zwany transport wewnętrzny towarów, ludzi, gotowych wyrobów. Bardzo często tego rodzaju usługi powierzane są wyspecjalizowanym firmom zewnętrznym, które p...

Urządzenia do kontroli liczby komórek somatycznych
Urządzenia do kontroli liczby komórek somatycznych

Mleczarnie i inne firmy, które zajmują się skupem mleka od hodowców, muszą wiedzieć, czy mleko od danego hodowcy spełnia normy jakościowe. W przeciwnym razie skup jest nieopłacalny, a mleko niskiej jakości nie pozwoli wyprodukować szeregu przetworów. Dlatego też stosuje się profesjonalne urządzenia badaw...